Boomer’s Bitcoin slaat $2.000 naar een nieuw ATH, is het tijd voor Digitaal Goud om $20.000 te raken?

JP Morgan onthult dat de oudere generatie goud koopt dat naar verwachting $3.000 zal gaan kosten, terwijl de jongere generatie zich bezighoudt met Bitcoin, dat ook heeft geprofiteerd van de daling van de obligatierendementen en beleggers die hun „zoektocht naar extra risicoverminderende activa“ hebben uitgebreid.

Voor het eerst in de geschiedenis is goud boven de $2.000 gebroken.

Interessant is dat in de huidige zoektocht naar alternatieve activa de oudere generatie goud heeft gekocht en dat de jongere generatie zich op Bitcoin stort, aldus JP Morgan strategen onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou.

In de afgelopen vijf maanden hebben zowel goud als Bitcoin ETF’s echter een sterke instroom gehad, omdat zowel de ouderen als de jongeren het belang van een „alternatieve“ valuta in de huidige omgeving zien, aldus de strategen.

Gezien het feit dat beide activaklassen op dit moment hot zijn, is het zinnig om in beide te springen.

„Slimme beleggers kopen beide,“ zei analist Mati Greenspan.

Het gele Metaal glanst

De prijs van goud op de spotmarkt begon gisteren te stijgen van ongeveer $1970 naar 3,5% tot $2.043 vandaag.

Het edelmetaal begon in een stroomversnelling te komen toen de rendementen van staatsobligaties lager werden en de recente opleving van de US-dollar zijn kracht verloor en terugging tot onder de 93.

Het edelmetaal heeft een geweldig jaar 2020 achter de rug, toen het 34% YTD won en bijna 40% steeg ten opzichte van de dieptepunten in maart. Deze aanhoudende rally is het resultaat van regeringen over de hele wereld die de economieën overspoelen met de monetaire stimulans om de COVID-19-pandemie te bestrijden.

Beleggers wedden dat er meer uptrend komt voor het gele metaal als de dollar verzwakt, en de rente blijft rond de 0%.

De analisten van de Bank of America hebben een nieuw doel van $3.000 per ons gevraagd voor de komende 18 maanden.

Als je kijkt naar het niveau [DXY, 10 jaar reële rente] dat we nodig zouden hebben om goud te zien bij $2500 per ounce, dan zijn het combinaties zoals de DXY bij 90 en de reële rente bij -2. Dat brengt het goud op $2500. De DXY bij 85 en de reële rente bij min 1,75 brengt je ook naar $2500. DXY aan 80 en echte tarieven aan min 1.5 neemt het ook aan $2500 een ons,“ bovengenoemde Michael Widmer, metaalstrateeg.

De markt let momenteel op de Fed voor verse tekenen van monetaire stimulans die als Immediate Edge zou moeten dienen voor de volgende stap in de traditionele safe-haven-activa.

Elk nieuws over nieuwe monetaire stimulans van de Amerikaanse Federal Reserve zou goud kunnen triggeren om het weerstandsniveau van $2.000 te breken,“ wat een „sterke drempel“ is voor zijn prijs met aanzienlijke volumes die daar geplaatst zijn, zei Carlo Alberto De Casa, hoofdanalist bij ActivTrades.

Dus, hoe zit het met het digitale goud? Is het tijd voor bitcoin om ook in te breken in een nieuw ATH.

Mohamed El-Erian, Chief Economic Adviser bij Allianz, merkte op dat crypto space ook heeft geprofiteerd van de daling van de rendementen op staatsobligaties en dat beleggers hun „zoektocht naar extra risicoverminderende activa“ hebben uitgebreid. Toch is het „iets minder consistent.“

Hoewel de bitcoin 54% YTD is gestegen en meer dan 190% sinds de dieptepunten in maart het sleutelniveau van $10.000 hebben doorbroken, zijn we nog steeds 75% verwijderd van een nieuw ATH. Het vlaggenschip van de cryptocrisis lijkt zich in een consolidatiefase te bevinden voordat het hogerop komt.